ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Ελλάδα

Εξωτερικό

Le Jardin de Eyrignac - Γαλλία



Οι κήποι του Eyrignac (Perigord) θεωρούνται από τους πλέον όμορφους και καλαίσθητους της Γαλλίας και έχουν τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Κήπων της Γαλλίας που απονέμεται από την Ένωση Ιστορικής Κατοικίας (Demeure Historique).
Αρχικά, οι κήποι σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τα γαλλικά πρότυπα τον 18ο αιώνα, αλλά το στυλ τους μετατράπηκε σε ‘ρομαντικό’ αγγλικό τον αμέσως επόμενο αιώνα, σύμφωνα με την τάση της εποχής. Από τότε, και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, οι κήποι είχαν εγκαταλειφθεί.
Η ανάπλασή τους άρχισε πριν από 40 περίπου χρόνια, από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, που θέλησε να επαναφέρει τους κήπους στην αρχική τους μορφή. Ψάχνοντας και αναβιώνοντας, λοιπόν, όλα τα παλαιά ίχνη, διαμόρφωσε και πάλι τους κήπους σε στυλ γαλλικό 17ου αιώνα με ιταλικές επιρροές.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κήπων του Eyrignac είναι πως διαθέτουν ελάχιστα λουλούδια, ενώ αναδεικνύουν μια γλυπτική σύνθεση του τοπίου μέσα από το φυτικό διάκοσμο. Τα πιο συνηθισμένα δέντρα που συναντά κανείς είναι κυπαρίσσια, έλατα, πυξάρια και καρπίνοι.

 

(Κείμενο από www.eyrignac.com και φωτογραφίες από www.flickr.com και http://wanadoo.fr)

 

eyrignac1.jpg
eyrignac2.jpg
eyrignac3.jpg