ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Ελλάδα

Εξωτερικό

Maison Pauline Jaricot - Γαλλία



Η Pauline Jaricot γεννήθηκε στη Λυών, από μια πλούσια οικογένεια εμπόρων, και μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έγινε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά το 19ο αιώνα.
Η Jaricot γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1799. Μετά από την αρρώστια και το θάνατο της μητέρας της, η νεαρή Pauline, μόλις 16 ετών, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία του Θεού αλλά και των συνανθρώπων της.
Ψάχνοντας για ένα τρόπο να βοηθήσει το έργο των ιεραποστολών, είχε μία απλή ιδέα. Οργάνωσε μία ομάδα 10 ατόμων, το καθένα από τα οποία θα οργάνωνε μία νέα ομάδα των 10 ατόμων, συνεχίζοντας έτσι μέχρι τα μέλη να αριθμούν πολλές χιλιάδες. Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε η οργάνωση “Society for the Propagation of the Faith”, η οποία αριθμούσε 2.000 μέλη το 1821.
Η δράση της συνεχίστηκε έως το θάνατό της το 1862, με συμμετοχή σε διάφορες ιεραποστολές, την ίδρυση μιας οργάνωσης με την ονομασία "Living Rosary", ακόμα και με την οικοδόμηση ενός εργοστασίου.
Το σπίτι στο οποίο κατοικούσε η Pauline Jaricot από το 1832 βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, κοντά στον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη, με θέα στην πόλη της Λυών. Η Pauline ονόμασε το σπίτι “Lorette” εις ανάμνηση του Ιταλικού καταφύγιου που φέρει το ίδιο όνομα.

(Κείμενο και φωτογραφίες από http://mission.cef.fr/article89.html)

jaricot1.jpg
jaricot2.jpg