ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[20.8.08]

Νέα πτώση της επισκεψιμότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 1ο τετράμηνο του 2008



Η επισκεψιμότητα στα ελληνικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους έπεσε κατακόρυφα κατά το πρώτο τετράμηνο του 2008. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η Στατιστική Υπηρεσία η επισκεψιμότητα είναι μειωμένη κατά 43,5% στα μουσεία και κατά 41,1% στους αρχαιολογικούς χώρους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2007. Οι εισπράξεις παρουσιάζουν πτώση 20,6% και 10,2% αντίστοιχα.
Ενδεικτικά, στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας η επισκεψιμότητα σημείωσε πτώση της τάξης του 78%, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών επισκέφτηκαν 64,4% λιγότεροι επισκέπτες.

Διαβάστε περισσότερα…

Τα νέα αυτά είναι δυσοίωνα για το χώρο του πολιτισμού, αφού φαίνεται να είναι ενδεικτικά μίας τάσης προς νέους τρόπους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Είναι σίγουρο πως τα αίτια του φαινομένου αυτού θα πρέπει να διερευνηθούν και να αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες αρχές. Σας υπενθυμίζουμε πως τον Απρίλιο του 2007 τα αποτελέσματα μίας παρόμοιας έρευνας κατέδειξαν μεγάλη πτώση στην επισκεψιμότητα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην περίοδο 2002 με 2007.