ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Ελλάδα

Εξωτερικό

Fondation de l'ècole suisse d'archèologie en Grèce, Υπηρεσίες υποστήριξης εκθεσιακού προγράμματος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο "Ερέτρια:Ματιές σε μία αρχαία πόλη"



Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα και την ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ, διοργάνωσαν έκθεση με τίτλο «Ερέτρια: Ματιές σε μία αρχαία πόλη». Η έκθεση αφηγείται το παρελθόν της πόλης της Ερέτριας και της κεντρικής Εύβοιας από τις απαρχές μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Σκοπός της έκθεσης είναι μια ζωντανή και πρωτότυπη παρουσίαση της ζωής μιας αρχαίας ελληνικής πόλης μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις, μακέτες και προβολές βίντεο. Η έκθεση περιλαμβάνει 437 αρχαία αντικείμενα και διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες. Η έκθεση πλαισιώνεται από σχέδια και μακέτες σε κλίμακα 1:50 που αναπαριστούν μερικά από τα πιο σημαντικά κτίρια της Ερέτριας. Υδατογραφίες απεικονίζουν τοπία της Ερέτριας κατά την αρχαιότητα ή σκηνές της καθημερινής ζωής, ενώ τα συνοδευτικά βίντεο καλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη σύγχρονη πόλη, με τα αρχαιολογικά λείψανα και τα διάφορα στάδια της ανασκαφής.

Ο επιστημονικός κατάλογος της έκθεσης αποτελείται από λήμματα και φωτογραφίες των 437 αντικειμένων, τα οποία έχουν συγγράψει διακεκριμένοι Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι.

Μετά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Συλλογή Ludwig της Βασιλείας από το Σεπτέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011.

IMG_2601n.gif
IMG_2609n.gif