ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[09.8.06]

Ολοκληρωμένο Σύστημα Αυτόματης Ξενάγησης από τη Radiant, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης



Η Radiant επιλέχθηκε από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Αυτόματης Ξενάγησης στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο παραδοτέος εξοπλισμός περιλαμβάνει 500 Συσκευές Orpheo Classic, και η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2006.
Η ανέγερση του Μουσείου προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, καθώς έχουν κτιστεί οι δύο πρώτοι όροφοι και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν ο ημιώροφος και η ‘στέψη’. Ο ημιώροφος θα στεγάζει σαλόνια και καφέ με θέα την Ακρόπολη, ενώ η ‘στέψη’, ο τρίτος όροφος, θα φιλοξενήσει την Αίθουσα του Παρθενώνα και θα είναι στραμμένος προς την κατεύθυνση του μνημείου. Στην αίθουσα αυτή θα εκτίθενται γλυπτά από τη ζωφόρο του Παρθενώνα, ενώ θα τοποθετηθούν μεταλλικές κολώνες που θα αντιστοιχούν, σε θέση και απόσταση μεταξύ τους, στις κολώνες του μνημείου. Οι τοίχοι και η οροφή θα είναι από γυαλί, επιτρέποντας μία ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη, την ώρα που ο επισκέπτης θα περιηγείται στην αίθουσα.
Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης είναι σχεδιασμένο για να στεγάζει ποικίλες δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις, προβολές, και εκθέσεις.

Φωτογραφία από ΑΚΤΩΡ...

maketa_mouseiou