ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[02.10.06]

Νέο έργο της Radiant στη Γαλλία: Musée de La FontaineΗ Radiant ανέλαβε την δημιουργία και επιμέλεια του δημιουργικού για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ξενάγησης στο μουσείο Jean de La Fontaine, στο Château-Thierry της Γαλλίας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του μήνα.
Ο Γάλλος ποιητής Jean de La Fontaine γεννήθηκε το 1621 στο Château-Thierry της Καμπανίας. Φοίτησε στο κολλέγιο του Reims, και αργότερα σπούδασε νομική στο Saint-Magloire. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους μυθοπλάστες καθώς και ένας από τους πιο δημοφιλείς ποιητές του 17ου αιώνα.
Το έργο του συγγραφέα και ποιητή Malherbe ήταν αυτό που ενέπνευσε τον νεαρό La Fontaine, και τον ώθησε προς την ποίηση. Στα μέσα της δεκαετίας του 1650 ο La Fontaine συνέγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τον τίτλο “Le Songe de Vaux”.
Μία δεκαετία αργότερα ο La Fontaine και οι Racine, Boileu και Μολιέρος, σχημάτισαν το κουαρτέτο με την ονομασία “Rue du Vieux Colombier”, το οποίο έγινε διάσημο στην λογοτεχνική ιστορία της Γαλλίας.
Το 1682 ο ποιητής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλική Ακαδημία, της οποίας και έγινε μέλος λίγο καιρό αργότερα. Ο La Fontaine πέθανε το 1695 και ενταφιάστηκε στο Παρίσι, στο νεκροταφείο Père Lachaise.
Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο La Fontaine, στο Château-Thierry, είναι πλέον μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ίδιο τον ποιητή. Οι συλλογές που διαθέτει το μουσείο, και προέρχονται από τον 17ο έως και τον 20ο αιώνα, είναι βασισμένες στα έργα του La Fontaine, αλλά και στα έργα των ανθρώπων που ενέπνευσε.
la fontaine