ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[18.11.07]

Η Radiant αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού "Ψηφιακή Περιήγηση στο Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας"



Το έργο αυτό αποτελεί μία τεχνολογική καινοτομία, και αφορά ένα από τα ελάχιστα θεματικά πάρκα που διαθέτει η χώρα μας. Για να αναδειχθεί το πλούσιο υλικό που διαθέτει το πάρκο θα χρησιμοποιηθεί σύγχρονη τεχνολογία, η οποία θα παρουσιάζει στο κοινό πολλά στοιχεία για την ιστορία και τις μεθόδους της μεταλλείας στην περιοχή. Το πρωτοποριακό αυτό πάρκο είναι τοποθετημένο κοντά σε ένα εν λειτουργία μεταλλείο, ενώ ο ίδιος ο χώρος περιλαμβάνει μία επισκέψιμη στοά που είχε εξορυχθεί στο παρελθόν, καθώς και ένα μουσείο μεταλλευμάτων.
Το έργο που ανέλαβε η Radiant περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ενός εξειδικευμένου συστήματος ξενάγησης. Οι επισκέπτες του χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη στοά και να αντλήσουν πληροφορίες μέσω συσκευών ξενάγησης ή μέσω των ειδικών ‘έξυπνων κουτιών’ που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο. Τα κουτιά αυτά διαθέτουν ηχητικό σύστημα και διαχειρίζονται προβολικά και υδραυλικά συστήματα, για την καλύτερη παρουσίαση των εκθεμάτων, ενώ ενεργοποιούνται μέσω ασύρματης τεχνολογίας.
Η ξενάγηση θα είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά.
Το έργο έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέλος του 2007. Το πάρκο βρίσκεται στο 51ο χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους, αφού διαθέτει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και προσφέρει στου ενήλικες αναψυχή, μάθηση και διασκέδαση.
vagonetto