ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[20.10.08]

Η Radiant ανέλαβε την υλοποίηση του έργου “Ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων Νότιου Άργους”



Η Radiant, μετά από διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού, είναι ο ανάδοχος του έργου “Ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων Νότιου Άργους”. Το έργο αυτό αφορά στην πληροφόρηση των επισκεπτών της πόλης για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς επίσης και άλλα σημεία με ιδιαίτερο πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Αποτελείται από τρία βασικά υποέργα, τα οποία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών, αλλά όλα μαζί να δρουν συμπληρωματικά, βοηθώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν σε βάθος την πόλη και το πολιτιστικό της υπόβαθρο, χωρίς να χάνεται ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας της ξενάγησης.

Το πρώτο υποέργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακής μακέτας και το συνδυασμό της με ακουστική ξενάγηση. Η ψηφιακή μακέτα θα εμπεριέχει σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και θα προβάλλεται σε ένα προκαθορισμένο χώρο, μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου προβολικού συστήματος. Οι επισκέπτες θα μπορούν να λαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες για τα σημεία αυτά μέσω συσκευών ακουστικής ξενάγησης, τις οποίες θα προμηθεύονται από τον ίδιο το χώρο. Το δημιουργικό της ξενάγησης θα είναι διαθέσιμο σε πέντε γλώσσες, τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά.

Το δεύτερο υποέργο αφορά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου. Στην ιστοσελίδα θα εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης της πόλης με τους αρχαιολογικούς χώρους που περιλαμβάνονται στην ψηφιακή μακέτα, αλλά και άλλους χώρους με πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Το κάθε σημείο θα είναι επιλέξιμο και στην παρουσίαση του θα περιλαμβάνονται ψηφιακές φωτογραφίες, ακουστική περιήγηση, κείμενο με πληροφορίες για το σημείο, αλλά και μία πανοραμική άποψη του χώρου. Η ιστοσελίδα θα είναι επίσης διαθέσιμη στις πέντε προαναφερθείσες γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά).

Το τρίτο υποέργο αποτελεί μία καινοτομία για τον ελληνικό χώρο. Τέσσερα κιόσκια πληροφόρησης θα στηθούν στον ίδιο χώρο όπου θα γίνεται η προβολή της μακέτας, στα οποία θα παρουσιάζεται ένας διαδραστικός χάρτης της πόλης με σημεία ενδιαφέροντος, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν, βάση των οποίων θα εμφανίζεται στο χάρτη η βέλτιστη διαδρομή που θα μπορεί να ακολουθήσει για να περιηγηθεί σε όλα. Το κάθε κιόσκι έχει επίσης τη δυνατότητα να εκτυπώσει το χάρτη και τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης, ενώ παράλληλα εκτυπώνονται και πληροφορίες για το κάθε σημείο ενδιαφέροντος που έχει επιλεγεί.

Το έργο θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής προβολής της πόλης, καθώς θα προσελκύει τους επισκέπτες της πόλης, προσφέροντάς τους μία ξεχωριστή εμπειρία. Θα έχουν την ευχέρεια να δουν από κοντά κάθε όμορφη γωνιά του Άργους και να μάθουν την πλούσια ιστορία του. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να περιηγούνται και να γνωρίζουν την πόλη, προτρέποντάς τους έτσι να προγραμματίσουν μία εκδρομή στο Άργος. Επίσης, οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και στην κοντινή πόλη του Ναυπλίου, όπου υπάρχει ένα ανάλογο έργο της Radiant. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο στο Ναύπλιο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nafplio-tour.gr  
Η ιστοσελίδα και η εφαρμογή που θα εγκατασταθεί στα κιόσκια θα σχεδιαστούν από την Tool, μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο και ειδικότερα στην ανάπτυξη ιστοσελίδων πολιτιστικού περιεχομένου.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008.