ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[05.11.08]

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα παρουσίασης του έργου “Πολιτιστικές Διαδρομές” στο Δήμο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας



Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα “Πολιτιστικές Διαδρομές – Διαδημοτικές Συνεργασίες” στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεταξουργείου, στο Δήμο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Η ημερίδα αφορούσε στην παρουσίαση του έργου “Πολιτιστικές Διαδρομές” που θα υλοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία μας.

Το έργο αναπτύσσεται σε τρία πεδία εφαρμογής:

Α) Την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής πληροφόρησης του κοινού σε σταθμούς πληροφόρησης (infokiosks) με προτεινόμενες διαδρομές στην περιοχή της δράσης. Τα infokiosks θα εγκατασταθούν σε πέντε σημεία στους αντίστοιχους Δήμους. Η εφαρμογή αυτή θα περιλαμβάνει διαδρομές τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ένας περιπατητής και τα αξιοθέατα που θα βλέπει καθοδόν. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Β) Την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για τη διάθεση των πληροφοριών και την προσέγγιση του κοινού με καινοτόμες υπηρεσίες. Τα μέσα αυτά αφορούν τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο και στους επισκέπτες.

Γ) Τη δημιουργία υποδομών προβολής και προώθησης των στόχων του έργου, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο ευρύ κοινό. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η παρουσίαση των δήμων και του δικτύου που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, καθώς και η ανάδειξή τους ως τουριστικών προορισμών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν οι πρόεδροι των Δήμων Νέας Ιωνίας, Κάρλας, Μουρεσίου, Πορταριάς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρινίτσας, καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων, και να εκφράσουν την υποστήριξή τους για το έργο και για την ένταξη της τεχνολογίας στις τουριστικές υπηρεσίες γενικότερα. Επίσης, το έργο παρουσιάστηκε από τον κ. Νικηφόρου Ευστάθιο, Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και τον κ. Μπέλλα Αναστάσιο, Πλοηγό Ψηφιακών Περιηγήσεων της εταιρείας μας. Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης και Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ένας εκπρόσωπος της ΕΔΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας.
imerida1
imerida2