ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[05.11.08]

Η Radiant συμμετέχει στο έργο “Πολιτιστικές Διαδρομές” στο Δήμο Νέας Ιωνίας ΜαγνησίαςΤο έργο “Πολιτιστικές Διαδρομές” εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΠΕΠ Θεσσαλίας” και υλοποιείται από το Δήμο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής των Δήμων:
• Νέας Ιωνίας
• Κάρλας
• Πορταριάς
• Μουρεσίου
• Κοινότητας Μακρινίτσας

Το έργο αναπτύσσεται σε τρία πεδία εφαρμογής:

Α) Την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής πληροφόρησης του κοινού σε σταθμούς πληροφόρησης (infokiosks) με προτεινόμενες διαδρομές στην περιοχή της δράσης. Τα infokiosks θα εγκατασταθούν σε πέντε σημεία στους αντίστοιχους Δήμους. Η εφαρμογή αυτή θα περιλαμβάνει διαδρομές τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ένας περιπατητής και τα αξιοθέατα που θα βλέπει καθοδόν. Οι προτεινόμενες διαδρομές αποτελούνται από ενδιάμεσες ‘στάσεις’ οι οποίες θα περιέχουν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τις διαθέσιμες υπηρεσίες που διαθέτει ο συγκεκριμένος χώρος. Παράλληλα, ο χρήστης του κιοσκιού θα μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες για την τοπική ιστορία και μυθολογία, τους δήμους που συμμετέχουν στα έργα, εκδηλώσεις, τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Β) Την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για τη διάθεση των πληροφοριών και την προσέγγιση του κοινού με καινοτόμες υπηρεσίες. Τα μέσα αυτά αφορούν τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο και στους επισκέπτες. Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει πέντε σταθμούς πληροφόρησης (infokiosks) νέας γενιάς.

Γ) Τη δημιουργία υποδομών προβολής και προώθησης των στόχων του έργου, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο ευρύ κοινό. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η παρουσίαση των δήμων και του δικτύου που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, καθώς και η ανάδειξή τους ως τουριστικών προορισμών. Οι υποδομές που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν έντυπο υλικό πληροφόρησης καθώς και προβολής τοπικών εκδηλώσεων και γεγονότων σε επιλεγμένα σημεία των δήμων.

Το έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές» αποτελεί μια καινοτόμο δράση ενίσχυσης των υπηρεσιών προβολής των πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών της περιοχής. Οι “Πολιτιστικές Διαδρομές” αποτελούν μία πρόκληση για τη Radiant, τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού όσο και στην ανάπτυξη μίας μοναδικής υπηρεσίας που θα ωφελήσει τους ίδιους τους δήμους αλλά και τους επισκέπτες.
screenshot