ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[17.12.08]

Ολοκληρώθηκε το Σύστημα Ξενάγησης στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης



Η εταιρεία μας ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ξενάγησης στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Η ξενάγηση πραγματοποιείται σε τρεις γλώσσες, τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Το δημιουργικό της ξενάγησης παρουσιάζει το πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο των εκθεμάτων του μουσείου, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει το εύρος των πληροφοριών που θα λάβει μέσω των ειδικών ‘σεναρίων’ που έχουν αναπτυχθεί.

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης είναι ένα από τα πλέον γνωστά μουσεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1918 με την ονομασία "Μουσείον Ελληνικών Χειροτεχνημάτων", ενώ πήρε τη σημερινή του ονομασία μόλις το 1959. Έως το 1973 το μουσείο στεγαζόταν στο τζαμί, δίπλα στο σταθμό “Μοναστηράκι”. Οι συλλογές του μουσείου περιλαμβάνουν αντικείμενα λαϊκής ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής, ενδυμασίες και κεντήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Λουτρό των Αέρηδων, το οποίο υπάγεται στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, διαθέτει σύστημα ξενάγησης που ανέπτυξε η Radiant από το 2003.