ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[14.5.09]

Η Radiant στο Forum «Τουρισμός & Πολιτισμός: Στο δρόμο για την e Ανάπτυξη»



Το Forum «Τουρισμός & Πολιτισμός: Στο δρόμο για την e Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, στα πλαίσια της 14ης Έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα". Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση καλών πρακτικών που αφορούν στην αξιοποίηση του Διαδικτύου για την προώθηση του τουρισμού, αλλά και του Πολιτισμού. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μία από τις πλέον ενδεδειγμένες και αποτελεσματικές χρήσεις των δυνατοτήτων που μας προσφέρει το Διαδίκτυο είναι το e-marketing, δηλαδή η προβολή προϊόντων και υπηρεσιών μέσω Internet.

Η ημερίδα χωρίστηκε σε δύο ενότητες, εκ των οποίων η μία αφορούσε στον τουρισμό και η άλλη στον πολιτισμό. Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες ήταν άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στους δύο αυτούς χώρους και ανάμεσά τους υπήρχαν πανεπιστημιακοί, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών πολιτιστικών ιδρυμάτων, ΟΤΑ, τουριστικών επιχειρήσεων, κ.ά.

Τη Radiant εκπροσώπησαν ο κ. Τάσος Μπέλλας, Πλοηγός Ψηφιακών Εφαρμογών και η κα. Ελένη Κομματά, Σύμβουλος Ψηφιακών Εφαρμογών. Ο κ. Μπέλλας πραγματοποίησε την παρουσίαση της εταιρείας μας, με τίτλο

“ΘΕΛΩ. ΠΡΕΠΕΙ. ΜΠΟΡΩ. ΔΥΝΑΜΑΙ; Μπορεί η ψηφιακή τεχνολογία & το διαδίκτυο να εξυπηρετήσουν την παραγωγή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών πολιτιστικής στόχευσης; Ας μην βιαστούμε να πούμε 'ναι!’ ".

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Μπέλλας, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες και τις δράσεις της Radiant στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού, στους ανασταλτικούς παράγοντες που εντοπίζονται στην υλοποίηση έργων πολιτιστικού τουρισμού, κυρίως από την πλευρά των εμπλεκόμενων φορέων δημοσίου. Στη συνέχεια παρέθεσε έργα της Radiant που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και που υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια τόσο του Διαδικτύου, όσο και καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών. Αναφορικά, τα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν το σύστημα ακουστικής ξενάγησης στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto (το οποίο αξίζει να αναφερθεί πως έχει συμπεριληφθεί στις καλές πρακτικές του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στην Ελλάδα),  ο «Ψηφιακός Περίπατος» στο Δήμο Άργους και το city tour στην πόλη του Ναυπλίου. Επίσης, παρουσιάστηκαν έργα της εταιρείας μας τα οποία είναι ακόμα σε φάση υλοποίησης, αλλά θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Στην ημερίδα παρέστη ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, και όχι μόνο. Η παρουσίαση της Radiant έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το κοινό.