ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[08.7.09]

Περίπατο στο χώρο και το χρόνο μας πηγαίνει το Φεστιβάλ Άργους 2009



Το Σάββατο 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Άργους 2009. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μικρού μήκους, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αλλά και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της πόλης.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ είναι στις 22:00, με την παράσταση που θα δοθεί στο Αρχαίο Θέατρο, με τίτλο “Από το Μύθο στην Ιστορία”, στην οποία συμμετάσχει και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Μία ώρα νωρίτερα, στον πεζόδρομο Αρχαίας Βουλής, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Ψηφιακού Περίπτερου Πολιτισμού, το οποίο στεγάζει τις νέες, ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτές περιλαμβάνουν μία εικονική ξενάγηση στα αρχαία μνημεία της πόλης μέσω της προβολής μίας ψηφιακής μακέτας, που συνοδεύεται από ακουστική ξενάγηση, διαθέσιμη σε πέντε γλώσσες. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν από τους τέσσερις σταθμούς πληροφόρησης που διαθέτει το Περίπτερο για να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα της πόλης. Ο κάθε σταθμός προβάλλει έναν ψηφιακό, διαδραστικό χάρτη του Άργους, με τα σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να εκτυπώσουν ένα χάρτη με τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν για να τα δουν από κοντά. Οι υπηρεσίες του περιπτέρου έχουν υλοποιηθεί από την εταιρεία μας, στα πλαίσια του έργου “Ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων Νοτίου Άργους”. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και μία ιστοσελίδα που περιέχει τον διαδραστικό χάρτη της πόλης, αλλά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τα αξιοθέατά της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.argos-peripatos.gr. Η ιστοσελίδα και η εφαρμογή που διαθέτουν τα κιόσκια σχεδιάστηκαν από την Tool, μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο και ειδικότερα στην ανάπτυξη ιστοσελίδων πολιτιστικού περιεχομένου.

Το Φεστιβάλ θα συνεχίσει με μία πληθώρα εκδηλώσεων ως και τις 31 Αυγούστου, οπότε και κλείνει με την αρχαία τραγωδία “Άλκηστη” του Ευριπίδη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και πολλές ακόμα θεατρικές παραστάσεις, αρκετές από τις οποίες πραγματοποιούνται με τη συνδρομή του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλές χορευτικές παραστάσεις, από γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου, αλλά και μουσικές βραδιές.

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.argosculture.gr