ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions

Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού
[15.9.09]

Σύστημα Ξενάγησης στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»



Η Radiant υλοιποιήσε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ξενάγησης στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Το σύστημα εγκαταστάθηκε κατόπιν διενέργειας διαγωνισμού, στα πλαίσια του έργου “Προμήθεια Κινηματογραφικού Εξοπλισμού Αίθουσας Κοσμοθεάτρου και Προμήθεια Οπτικοακουστικού Εξοπλισμού Αίθουσας Πλανητάριου και Εκθετηρίου του Μουσείου”, ανάδοχος του οποίου ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΤΕΛΜΑΚΟ. Οι γλώσσες στις οποίες είναι διαθέσιμες το δημιουργικό είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
Το δημιουργικό καλύπτει τις ανάγκες των μόνιμων εκθέσεων του Μουσείου, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες, την “Τεχνολογία των Μεταφορών”, την “Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία” και την “Τεχνολογία της Εικόνας”

Στην πρώτη ενότητα, την “Τεχνολογία των Μεταφορών” δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά κλασσικά αυτοκίνητα, ενδεικτικά της ιστορίας αλλά και της εξέλιξης των οχημάτων. Στη δεύτερη ενότητα, “Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία” στεγάζονται ομοιώματα αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων. Η τρίτη ενότητα φέρει την ονομασία “Η Τεχνολογία της Εικόνας” και εμπεριέχει εκθέματα τα οποία εξιστορούν την εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της εικόνας.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» ιδρύθηκε το 2001, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των συλλογών και του εξοπλισμού του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Το Τεχνικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1978 σε μία προσπάθεια εκπαιδευτικών, τεχνικών και επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουν ένα φορέα που θα έκανε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση προσιτή και εύληπτη από το ευρύ κοινό. Οι συνεχιστές της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας επέλεξαν το όνομα «ΝΟΗΣΙΣ» για να υπερτονίσουν τη σημασία της Νόησης στην διασφάλιση της προόδου και της ευημερίας των ανθρώπων.
Οι χώροι του «ΝΟΗΣΙΣ» εκτείνονται σε 48.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα ’κοσμοθέατρο’ (δηλαδή ένα χώρο 300 θέσεων που στεγάζει τη μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη της Ελλάδας και όπου γίνονται προβολές επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου), ψηφιακό πλανητάριο, μουσείο, συνεδριακό κέντρο και προσωμοιωτή εικονικής πραγματικότητας.