ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[03.12.08]

Τα συνέδρια του Δεκεμβρίου



Τα τελευταία συνέδρια με θέματα που πολιτισμού για το 2008 θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, κατά τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.

Το 1ο συνέδριο διεξάγεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με θέμα “Γλώσσα – Κείμενο –Λογοτεχνία, Αρχέτυποι, Έννοιες και Περιεχόμενο της Αρχαίας Φιλολογίας Και Γραμματικής”. Το συνέδριο θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου και συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.


Παράλληλα, από τις 4 έως τις 7 του μηνός, διεξάγεται το 2ο Συνέδριο Προϊστορικής Αρχαιολογίας, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) και τη ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου. Οι εισηγήσεις θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο "Δημήτρης Σαράτσης" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Το συνέδριο έχει ως στόχο την καταγραφή των προοπτικών και στόχων της ελληνικής προϊστοριολογίας. Η εκδήλωση συμπίπτει με τα 100 χρόνια της δημοσίευσης από τον Χρήστο Τσούντα του βιβλίου «Αι Προϊστορικαί Ακροπόλεις Διμηνίου και Σέσκλου». Αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρεία μας έχει αναπτύξει ψηφιακές, πολυμεσικές εφαρμογές στους αρχαιολογικούς χώρους του Διμηνίου και του Σέσκλου.