ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Radiant Technologies - Global Visitors Solutions
Νέα της Εταιρίας

Νέα του Πολιτισμού

[17.12.09]

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα του 2009



Αύριο, 18 Δεκεμβρίου 2009, θα διεξαχθεί επετειακή εκδήλωση στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Βασίλειος Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Νεολαίας, η Μαρία Καζαμία-Γκόλα, Διευθύντρια Βιβλιοθηκών Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Αναστασιάδης, καθηγητής του Α.Π.Θ και ο Στέλιος Λουκάς, δημοσιογράφος.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί μία σειρά παραστάσεων του Εθνικού Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου. Δόθηκαν επίσης δύο σχολικές παραστάσεις, ενώ άλλη μία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής, 18 Δεκεμβρίου. Θα παρουσιαστούν «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο του Μαύρου Θεάτρου. Χρησιμοποιώντας οπτικά τρικ, καθώς και ειδικά κοστούμια και κατασκευές, οι ηθοποιοί του “Μαύρου Θεάτρου” φαίνεται να πραγματοποιούν υπεράνθρωπα κατορθώματα και να ζωντανεύουν ολόκληρο το σκηνικό.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου φιλοξενεί πληθώρα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ώρα 7μ.μ., με την παράσταση “Μυστήριον Ξένον” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 7μ.μ., θα γίνει παράσταση του θεάτρου σκιών, με τίτλο “Χριστούγεννα στο Πιθάρι”.
Το σύνολο “Μουσικό Παραμύθι” θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα στους μικρούς επισκέπτες του Βαφοπούλειου, με τίτλο “Ο Μουσικομαγεμένος Καλικάντζαρος”. Η παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωριμία με την κλασσική μουσική και τα όργανα της ορχήστρας, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ.
Τρεις παραστάσεις του έργου του Ευγένιου Τριβιζά, “Η Κούλα η Κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι”, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ.
Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου θα γίνουν δύο εκδηλώσεις. Το μεσημέρι, στις 12, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Κάρολου Ντίκενς, ενώ το βράδυ στις 7, θα δοθεί παράσταση με μαριονέτες, με τίτλο “Σιδηροδρομικός Σταθμός Ανεμούπολης”.
Κατά την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μία παράσταση του θεάτρου σκιών με τίτλο “Ανήμερα Πρωτοχρονιάς”, στις 11π.μ. Το βράδυ στις 7, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο “Χριστουγεννιάτικα Δώρα”, της Σοφίας Μελιγκοπούλου, Υπεύθυνης του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κέντρου.